Kategori: Ekonomi

Amerika’ya Gideceklere Tavsiyeler

Amerika birleşik devletleri, 50 eyalet ve 1 federal bölgeden oluşan bir ülkedir. Amerika, BM Turizm Örgütü verilerine göre 2012 yılında kaydedilen 67 milyon turistle Fransa’dan sonra dünyada en çok tercih edilen ikinci ülke konumundadır.

Amerika Vizesi İçin Ne Yapmalı?

Amerika’ya seyahat etmek isteyenler Amerika vizesi almak zorundadırlar. Vize işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek sıkıntılar açısından süre kazanmak adına, işlemleri en az 2 ay öncesinden başlatmaları seyahate gidecek olanların kendi yararlarınadır. Çünkü Amerika vizesi almak çok da kolay bir işlem değildir.

Amerika Uçak, Gemi ve Tren Bileti

Hafta ortası, yılbaşı, noel ve bayram dönemleri dışında Amerika uçak bileti daha uygun fiyata bulunabilir. Bu tarihlerde gitmek zorunda olanların ucuz uçak bileti bulmaları biraz zordur.

Amerika’da Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

Amerika’da gezilecek yerler kişinin ne görmeyi tercih ettiğine göre belirlenmelidir. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri oldukça büyük bir ülkedir ve yeterince zamanınız yoksa istenilen her yerin gezilmesi mümkün değildir. O yüzden amacınız keyifli ve sakin bir gezi yapmak ise San Diego’yu, sanatsal bir tur peşindeyseniz San Francisco’yu, şehir gezisi yapmak istiyorsanız San Francisco’ya New York’u da ekleyebilirsiniz. Deniz-kum tatili için Los Angeles’ı tercih edebilirsiniz. Gece hayatı beklentinizi de Las Vegas karşılayacaktır. Amacınız alışveriş yapmaksa New York doğru seçenek olacaktır.

Amerika’da Gezilecek Diğer Yerlerin Listesi

Bunun dışında Golden Gate Köprüsü, Walt Disney World’s, Central Park, Times Meydanı, Mount Rushmore, Taos Pueblo, Big Sur, Universal Studios ve Six Flags, Grand Kanyon, Grand Central Station, Congaree National Park, Historic Downtown Beaufort, Old Sheldon Church Ruins, Swan Lake İris Gardens Amerika’da gezilecek yerler listesinde kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir.

Amerika’da Yenilecek Yemekler Listesi

En bilinen beslenme şekli Fast Food’tur. Mangalda pişirilen domuz veya dana eti, crab cake (yengeçli bir yemek), damla çikolatalı kurabiye, Amerika’ya has yemek çeşitleridir. Kahve sıklıkla tüketilen içeceklerdendir. Elmalı turta, kızarmış tavuk, pizza, hamburger ve sosisli sandviç de sıklıkla tüketilen diğer yiyecekler arasındadır.

Amerika Seyahatinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amerika gezinizde dikkatli olmanız gereken detaylardan biri park sorunudur. Otopark çok azdır. Olanlar da ücretlidir. O yüzden araç tercih etmeyin. Restoran ve taksilerde bahşiş zorunlu gibi bir durum. Mağazalarda gördüğünüz fiyat vergi hariç fiyattır. Vergi ödeme sırasında eklenmektedir. Çıkışta vergi iadesi gibi bir durum da söz konusu değil. Amerikalı biriyle konuşurken el teması yapmamaya çok dikkat edin. Hiçbir şekilde hoşlanmadıkları bir durumdur. Bu durumlara dikkat edildiği sürece, gezip görülmesi oldukça keyifli bir ülke olduğu da bir gerçektir…

4.5 / 5 ( 11 Değerlendirme )

Son Yazılar

Torun Banyo Modelleri

Torun Banyo tasarımlar geniş bir yelpazede mekanlara bütünsel çözümler geliştirmeye devam ediyor. Sizde bu tasarımlara…

12 ay önce

Elektronik Sigara Nereden Alınır?

Sigara tiryakileri nikotinin zararlarından kurtulmak için iqos sigara modellerinden yararlanıyor. Sizde bu ürünleri satın alarak…

1 yıl önce

Yüksek Kalite Mantolama İmalatı

Uzun yıllar ısı yalıtım imalatı hizmetleri veren firmamızda yüksek kalite mantolama malzemeleri satışları güven içinde…

1 yıl önce

Otel Ortamlarında Konfor ve Huzur

Ülkemizde doğası ve denizi ile en çok merak edilen şehirlerin başında yer alan Bursa otel…

1 yıl önce

İngiltere Aile Birleşimi Sınavı Nedir?

Yurtdışına çıkmak ülkemiz ekonomik şartlarına göre artık hayal oldu zannedenlere İngiltere vizesi fiyatları konusunda en…

1 yıl önce

Arçelik Bursa Bayisi

Bursa Arçelik satış mağazası olarak aradığınız tüm ürünleri uygun fiyatlarla sizlere sunuyoruz. İnternet adresimiz üzerinden…

2 yıl önce