Şifon Kumaş Fiyatları ve Özellikleri
Biz şifon örtü, yumuşaklık, nefes alabilme, higroskopisite ve estetiğe açıklığını, renk haslığı, mükemmel uysallık: oldukça uzun avantajlar listesi. Malzeme seçimi için özel bir kural yok gibi görünüyor. Bu sadece kısmen doğrudur. Bir kumaş mı yoksa hazır şifon bir şey mi alacaksanız, bazı nüanslar hala bilmeye değer.
Ana şey kompozisyona bakmaktır.
Kumaş alanlar. Üreticinin ürün etiketinde ne yazdığını okuyun. Sonuçta, şifon eski günlerde olduğu gibi sadece doğal ipekten yapılmaz. Şimdi, malzemenin bileşiminde suni ve sentetik lifler görebilirsiniz: poliamid, polyester, viskon vb.
Kompozisyona Bağlı Olarak Şifon Kumaşın Özellikleri
Doğal bir bileşime sahip şifonun kırışması, sentetik elyaflara göre daha olasıdır;
Doğal ipek şifon en pahalısıdır;
Kompozisyona pamuklu iplikler hakimse, kumaş daha az elastik ve daha mat olacaktır;
Germek için malzemeye ihtiyacınız varsa, sentetik lifler içeren şifonu seçin. Kumaşa esnekliğini veren onlardır;
Şifonun içindeki polyester sayesinde ürün şeklini iyi koruyacaktır. Aynı zamanda kumaşa mukavemet kazandıracaktır;
Sıcak havalarda pamuklu, ipek veya viskon ağırlıklı bir şifon kumaş alan ürün giymeniz daha iyi olur.
Doğal ipekten yapılmış şifon solmaya eğilimlidir ve ayrıca solabilir;
Viskon esaslı malzeme ıslandığında mukavemetini kaybeder ve kolayca yırtılabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız.
Şifon – Karamsar Kumaş
Şifonun dikkate alınması gereken birkaç özelliği daha:
Kumaş kayıyor, bu yüzden dikmek ve kesmek çok rahat değil;
İşlenmemiş kenarlar “soyulacaktır” (naylon bazlı malzeme hariç), bu nedenle ek işlem gerektirir;
Çok dayanıklı değil. Her gün şifon giysiler giymeyin.
Diğer şeylerin yanı sıra, şifonun oldukça kaprisli ve bakım talep ettiğini unutmayın. Ancak elbette bu, gardırobunuzda zarif bir şifon eşya bulundurma arzusunu inkar etmek için bir neden değil.
Şifon Kumaş Özellikleri
Yani, özelliklerine biraz daha yakından bakalım : şifon kumaş alanlar o , en hafif olan akan , ne yazık ki, ve kırılgan malzeme bir ile, kumlu bir doku . Başlangıçta ipek liflerinden ve krep ceket ipliğinden elde edilen, zamanla yapay olarak kimyasal liflerden üretilmeye başlandı. Ve bu onun kaderini değiştirdi.
18. yüzyılın başından itibaren şifon asalet için bir malzeme olarak Avrupa’ya girdiyse ve Çin’de olduğu gibi bir statü olarak kabul edildiyse, 1938’de pozisyonunun yerini bilim adamları tarafından icat edilen naylon aldı.
Yeni kumaşın yapay bileşimi şifonu daha dayanıklı, uygun fiyatlı ve demokratik hale getirdi. Ardından, çeşitli malzemeleri taklit edebilen ucuz ama dayanıklı bir kumaş alan polyester geldi. Bu nedenle, 21. yüzyılın kızlarının doğal kumaşlara büyük miktarda para harcamasına gerek yoktur (tabii ki onlar için statü ve çevre dostu olma meselesi bir ilke meselesi değilse) ve onların heyecan verici güzelliğini vurgulayabilirler. Yarı saydam seçeneklere sahip çizgiler şifon benzeri malzemeler. Hem bir düğün töreninde hem de başka bir kutlamada olduğu kadar sıradan bir durumda da çekicidir.
Yorum Yok